Occupy..Occupy Schagen, over jou, de 99% de 1% en de superrijken en hun systeem en over corruptie in hoge plaatsen., hier klikken...Schagen

----------------------------

De Grootste Roof Aller Tijden ?

Anonymous (Webteam) Deze Opinie column wordt verzorgd door Ano Nymous.

05-05-2011 ? We weten allemaal wat zich heeft afgespeeld in de jaren sinds 2008, toen de Grote Crisis van deze eeuw uitbrak.
De huizenluchtbel op de Amerikaanse markt sprong; de hypotheken die de jaren daarvoor te lichtzinnig waren verstrekt, bleken verkocht te zijn aan allerlei Banken, Landen en Pensioenfondsen over de hele wereld, terwijl die dachten een goede vastgoedbelegging te hebben gedaan... en de Grote Crisis was een feit.

Het scheelde een haartje of landen als IJsland, Griekenland, Ierland en Portugal gingen failliet.
Alle grote Europese Banken werden zwaar getroffen, evenals Pensioenfondsen en lagere overheden.

De Europese Unie en de lidstaten moest zwaar ingrijpen met ons belastinggeld door zwakke Landen en Banken te steunen. Die gevolgen, daar ga ik hier nu niet verder op in. Dat zien we zelf nog dagelijks...

SchatkistDe vraag die ik hier wil stellen is :
"Was dit een onvoorzien incident, of was het gewoon een grote oplichterij vanaf het begin, gepland dus ? "

Zoals we nu weten begon de Grote Crisis in september 2008 met het bijna omvallen en nationaliseren van 2 grote (nu dus Staats-) Hypotheekbanken - Fannie Mae and Freddie Mac -, omdat er teveel hypotheekbezitters hun rente en aflossing niet meer betaalden en vervolgens met het omvallen van Lehman Brothers.
Daarna volgde de ene na de andere Bank wereldwijd...

De eerste tekenen waren er echter al in Februari 2007, toen de eerste Bank - HSBC Holdings - een waardedaling van hun Hypotheekbezittingen (afschrijving) meldde.

Achteraf gezien is iedereen het erover eens dat :

Bekijk nu de Video hiernaast van 17 mei 2002 (dus ruim vůůr de crisis) van President Bush.

Bush probeert hier stemmen voor de republikeinse partij te winnen door armere kiezers (die vaak democratisch stemmen) een eigen huis te bieden, door de eisen voor hypotheekverstrekking sterk te verzwakken...

We weten nu echter dat juist daardoor de crisis in feite veroorzaakt is.
Bekijken we nu de video links (van RTL 7), uit october van dat jaar (met Nederlandse onder-
titels) dan zien we dat de plannen van Bush nog steeds onverminderd gericht zijn op het verstrekken van risicovolle leningen voor eigen woning bezit aan minderheidsgroepen.
De RTL7 commentator (in 2008) merkt op dat de overheid (Bush) in dit geval de oorzaak van de crisis is. Laten we dat eens even goed bekijken...

Het is zo dat er sinds de oorlog veel gedereguleerd werd, dat steeds meer aan de markt werd overgelaten en de overheid een oogje dichtdeed.

Mijn stelling is deze : dat lobbyisten de Presidenten valse adviezen hebben verstrekt, waarbij ze sommige marktpartijen bevoordeelden waarvoor ze (en hun netwerkje) vast wel rijkelijk beloond geweest zullen zijn...
Daarnaast is de gebruikelijke hypotheek zo complex gemaakt dat de helft van de woningeigenaren zelfs de basics ervan niet snappen... KLIK MIJ... Een complot dus...


De lobby tegen strengere regelgeving en toezicht in de financiŽle sector (= beÔnvloeden en omkopen van ambtenaren en volksvertegenwoordigers), gaf vůůr de crisis jaarlijks 5 miljard dollar uit, na de crisis zelfs nog meer. Er zijn ongeveer vijf lobbyisten actief per Congreslid. Het is duidelijk dat dit met geroofd geld is gebeurd.

Klik op het plaatje hieronder om een beeld te krijgen van de veranderingen sinds de oorlog in het reguleringssysteem van de USA Financial Industry.
Wall Street USA
De totale geroofde som sinds de crisis begon, wordt geschat op $ 15.000 miljard, dat is ? 14.000.000.000.000,=.

Bekijk links de trailer en bekijk de gehele documentaire van meer dan een uur lang (!) uit maart 2011 : " INSIDE JOB". (Helaas wel in het Engels).
Verkrijgbaar bij : BOL.COM voor ? 9,= of zo.

De ondertitel is :
"Hoe de Amerikaanse Financiele marktpartijen alle andere investeerders bezwendelden ".

De Volkskrant schrijft in een recentie hierover :Krijg maar eens die Gangster-Bankiers achter de tralies !
Regisseur Charles Ferguson :

"Een schande, dat de gevangenissen niet vol zitten met Wall Street-bankiers".


Met 'Inside Job' legt hij de graai-cultuur en het machtsmisbruik genadeloos bloot.

Met zijn film over de oorzaken van de recente economische crisis wil hij zijn publiek niet alleen informeren, maar vooral ook tot actie aanzetten.

"Gevochten moet er worden, tegen de stand van zaken in de financiŽle wereld. Want veel is er de afgelopen jaren niet veranderd: dezelfde mensen die de economie in een enorme crisis stortten, hebben nog steeds de macht. Geen enkele financiŽle topman is ooit voor zijn wanbeleid veroordeeld of zelfs maar aangeklaagd. "
Bankroof van binnenuitDe crisis was geen toeval, betoogt Ferguson in Inside Job. Het was eerder een bankoverval, gepleegd van binnenuit. Willens en wetens vond op grote schaal fraude en mismanagement plaats en creŽerden banken, verzekeraars en rating-bureaus een zeepbel die wel moest barsten.
Lees verder in de Volkskrant...
Miljarden Dollars geroofd
D
eze documentaire belooft iedereen door de bliksem getroffen en uitzinnig van woede te maken...

In ieder geval maakt die duidelijk hoe door ingewikkelde slimme truukjes en valse risico-bepalingen, de door Bush gecreerde massa van onbetrouwbare hypotheken verkocht werden aan goedgelovige beleggers over de hele wereld.

Wanted Poster De vraag is nu : Waar is de winst, al die 100-en miljarden nu ? Hoe krijgen de benadeelde landen, pensioenfondsen en Banken dat geld terug ? Hoe krijgen we die zwendelaars in de bak ??
Een Internationaal Bankiersfraude-tribunaal voor het Strafhof in Den Haag ???
"Wanneer je 75 financiŽle topmannen levenslang zou geven, weet ik zeker dat er veel minder crises zullen optreden, zelfs als er verder niets aan de regelgeving verandert."


Verder zijn wij van mening, dat Top-bestuurders of eigenlijk alle Managers, die betrapt worden op oneerlijk spel een beroepsverbod moeten krijgen. Ze hebben laten blijken de eer van tot de elite te behoren niet waard te zijn.
Leraren die naakt poseren en misbruikers van kinderen worden ook hard in hun beroepsuitoefening aangepakt. Waarom die Managers niet ? En wanneer daar wetswijzigingen voor nodig zijn ? Wel: Stem SP !Naar Column 01 : "Europa? Regimeverandering en dan terugschieten ?"...
Kies een andere Column...

Links naar relevante onderwerpen en achtergronden :

RSS-feed Schagen RSS 2.0