Occupy..Occupy Schagen, over jou, de 99% de 1% en de superrijken en hun systeem en over corruptie in hoge plaatsen., hier klikken...Schagen

----------------------------

Hoe knecht men tegenwoordig een volk of land ?

Anonymous (Webteam) Deze Opinie column wordt verzorgd door Ano Nymous.
13-06-2011 (update 20-03-2013) 2e West-Friese Koffieparty manifest
Nee, veroveringsoorlogen en rechtstreekse bezetting en plundering van een land is een beetje uit de tijd. Koloniën (onderworpen slaven-landen) zijn sinds de 2e wereldoorlog ook niet meer acceptabel.
Wat bedoel ik in dit stuk dan met Knechten van volkeren of landen ?

Ok, neem een kop koffie en volg me.
- Sinds na de 2e wereldoorlog meer en meer landen op een of andere manier democratischer geworden zijn, is het moeilijker geworden om volkeren te knechten en uit te buiten. Sinds die tijd gaat dat samen, land en volk in een moeilijk parket brengen en uitzuigen.
Het gaat om geld. Wie veel schulden heeft kan onder druk gezet worden, want dan kan "de kraan" dichtgedraaid worden, geen voedsel of olie meer kunnen kopen en zo...
Het knechten van een volk of land gaat dus via het veroorzaken van een dermate hoge schuld dat het op genade of ongenade is overgeleverd aan de schuldeisers.
Goed we nemen als voorbeeld Griekenland.
Ja Griekenland, nog steeds erg actueel... en we gaan kijken of dat klopt en wie de daders zijn. Kijk naar de Video hierboven, Engels ondertiteld.
Het gaat over schulden met "een luchtje" ofwel "Odious Debt". Voor de hele film Klik hier...
Stinkende LeningWanneer een dictatuur of een misdadig regime, op rekening van het land, een schuld aangaat dat niet in het belang van dat land is, maar voor de dictator of het misdadige regime zelf, is die schuld besmet "Odious".
Het volk van dat land is dan niet verplicht het terug te betalen. Het is dan een schuld van de Dictator, het misdadige regime en haar medeplichtigen.
Raar ? Dit was wat Amerika verklaarde, nadat het Cuba had overgenomen van Spanje.
(Jubileusa.org) : "The Concept of Odious Debt"...

Spanje had een enorme staatsschuld achtergelaten, maar dat geld was niet ten bate van Cuba besteed, maar ter onderdrukking ervan en dus werd het afgeschreven en is ook nooit terug betaald.
Het concept "Odious Debt" is gebaseerd op de principes van het Internationale Recht (VN Charter) en een natie kan zich erop beroepen bij het Internationaal Gerechtshof.
Meer uitgebreide discussie : "THE CONCEPT OF ODIOUS DEBT IN PUBLIC INTERNATIONAL LAW"... (PDF)
Er zijn meer voorbeelden van "Odius Debts", schulden met een luchtje.
Gezocht dead or alive, geldwisselaarsDe vraag die in de film wordt gesteld en beantwoord is "Zit er aan de staatsschuld van Griekenland (gedeeltelijk) een luchtje ?" en konden de geldverstrekkers weten dat er een luchtje aan zat ?
De volgende vraag is : wie zijn/waren dat regime en haar medeplichtigen ? Met andere woorden : "Wie hebben van al dat geleende geld geprofiteerd ?" en is dat nog te achterhalen ?

Wat zijn de feiten ?
Pallas AtheneNa de val van het kolonelsregime begin 70er jaren wordt Griekenland nu al een paar decennia lang bestuurd door een paar rijke families die de dienst uitmaken in de politieke partijen en dat met veel vriendjespolitiek corruptie en omkoping gepaard gaat.
Kunnen we dat het Griekse volk kwalijk nemen ?
Denk even na, de Vastgoedfraude in Nederland, 50% van onze vastgoed-magnaten is betrapt op belastingfraude, minimaal 1.000 miljoen euro, tientallen mensen worden vermoord in dat wereldje, om geld, véél geld, óns geld... Kunnen wij, het Nederlandse volk daar wat aan doen ?
En aan die Bonusgraaiers en sjoemelaars ?
Maar goed, een kleine kliek is er superrijk door geworden en de politieke vriendjes profiteerden daarvan. De paar grote scheepsmagnaten bezitten samen alleen al méér dan de hele Griekse staatsschuld bedraagt.
En toen gingen die regeringen opeens goedkoop geld lenen. Waarvoor ?
Een klein en onvolledig lijstje, bijeengezocht door Cohn-Bendit :
Europa (de Europese Banken en de Wapenindustrie) heeft op onwettige wijze geld verdiend aan de Griekse staat, in een complot met de regerende regimes.

  1. De Banken leenden (ECB) geld voor 1-3% en leenden het uit aan Griekenland voor 4-6%.
  2. Met het geleende geld werden 6 fregatten gekocht (Frankrijk) voor 2,5 miljard
  3. Er werden helikopters gekocht (Frankrijk) voor 400 miljoen
  4. Er werden enige tientallen Rafale straaljagers verkocht voor 3 miljard
  5. Er werden 6 Duikboten verkocht (Duitsland) voor 1 miljard
Monetair imperialismeSamenvatting : Europa leent de Grieken duur geld zodat ze wapens bij de Europese Militair Industriële Concerns kunnen kopen.
Daarbovenop werden Griekse Ministers en andere politici die hieraan meewerken illegaal betaald met "giften" van o.a. Siemens dat ook een vestiging in Griekenland heeft.
Verder is er sprake van ingewikkelde en duistere Financiële constructies en transacties rond die schulden en schuldpapieren die een hypotheek op de toekomst legden en al erg veel speculanten erg rijk gemaakt hebben, wéér ten koste van de Griekse natie.

Bij dat gesjoemel was Goldman Sachs rechtstreeks betrokken en verdiende er ook miljoenen aan.
Goldman Sachs was medeplichtig aan de Bankencrisis in 2008 en is daar vermoedelijk ook erg rijk van geworden. NRC : "Goldman Sachs heeft spijt van rol in crisis"...
Conclusie :
De samenspannende Geldverstrekkers (Banken) en profiteurs (Wapenindustrie, speculanten en corrupte politici) hebben een vijandige daad gepleegd tegen het Griekse volk en de Griekse Natie, strafbaar in het Internationale recht en dienen daarvoor vervolgd te worden.
Een onafhankelijk onderzoek moet ingesteld worden en de feiten aan het Internationale Strafhof voorgelegd. De betreffende Schulden worden niet langer tot Griekse Schulden verklaard.
Hierbij kan het Griekse volk steun gebruiken, onze steun ! Hun strijd, ónze strijd ! Internationale Solidariteit ! En laat de Rijken de Crisis betalen ! Die hebben hem zelf veroorzaakt !


Om de vier jaar mogen we stemmen
op hen die onze voortgang remmen
en ons bestaan en toekomst
voor een paar duiten verkopen !
Ze blijven snel hun zakken vullen
en over democratie aan het lullen
ze willen redden hun kapitaal
regeren willen ze allemaal !

(De hele tekst...)

Gerelateerde links.
"De Grootste Roof Aller Tijden ?"...
"Europa… Regimeverandering en dan terugschieten ?"...
"SP wijst Europa de enige goede weg uit de Euro-crisis"...
"Banken die hoog gokken zijn wéér Tijdbom onder de economie"...
(JOOP.nl) : "Ontwaakt, pensioenbetalers der aarde!"...
(FNV BG) : "De rekening van Europa"...
(ROOD!) : "Het ontstaan van de crisis in visueel Jip en Janneke"...
Economieredactrice Elsevier : "Griekse rekening niet naar belastingbetaler"...
"Spaanse Lente begonnen. En de griekse ? De Europese Lente ?"...
"Europese Lente ? Of wordt het een Europese Zomer ?"...
"IMF stopt betalingen aan Griekenland. Wat doet de EU ?"...
Weekend film : "Achtergrond Euro en kredietcrisis, over Banken"...

RSS-feed Schagen RSS 2.0